Cikkek

Utat mutatunk

Ahogy a sötét éjszakában a csillagok fénye utat mutat az eltévedt vándornak, úgy igyekszünk mi is független pénzügyi szakemberként utat mutatni a XXI. század pénzügyi útvesztőiben. A jelenlegi pénzintézeti kínálatra jellemző, hogy minden bank, biztosítótársaság, alapkezelő stb. a saját termékeit értékesíti kampányszerűen, így hiányzik a valódi tanácsadás és tervezés. Sok esetben az ügyfélérdek elsődlegessége is megkérdőjeleződik… Tapasztalatunk szerint ebből következve az emberek többsége anyagi értelemben nézve egy helyben topog, s elégedetlen a megtakarításaival.

Ezért a Starlight Consulting szakemberei nem olyan termékekkel foglalkoznak, ahol nagy induló költség (és nagy jutalék) jelentkezik, hanem az ügyfelek hosszú távú érdekeit tartják szem előtt. A személyes pénzügyi tervezésben sokféle pénzügyi termék kaphat helyet, de van egy, amelyik szinte megkerülhetetlen. Ez pedig egy értékpapírszámla, amely a pénzügyi életpályatervezés képzeletbeli egyenesén középen helyezkedik el, a rövid távú anyagi (vész)tartalék és a hosszú távú (pl. nyugdíjcélú) tőkeépítés megoldásai között.

Az értékpapírszámla olyan, mint egy bankszámla, csak készpénz helyett értékpapírokat tartanak rajta nyilván, ráadásul teljesen likvid, így bármikor hozzáférhet a betett pénzéhez. Ezen keresztül befektetési alapokba, részvényekbe, kötvényekbe vagy devizapiaci megoldásokba fektetheti pénzét. Gyakorlatilag egy saját portfóliót állíthat össze, így a banki kamatoknál magasabb hozamot érhet el. Több pénzintézet kínálatában is szerepel ez a pénzügyi konstrukció, de a különböző pénzintézetek ajánlatai sok lényeges pontban eltérnek egymástól. Eltérés lehet a számlák költségei között is, de az igazán nagy különbségeket nem itt kell keresni. Sokkal inkább a szolgáltatás minősége, az elérhető értékpapírok sokszínűsége a meghatározó. Sok pénzintézet csak a saját befektetési alapjait teszi elérhetővé a számlán keresztül. Így egyszerűvé teszi a választást, de erősen korlátozza az elérhető értékpapírok számát. Egy jó értékpapírszámla legfőbb ismérve éppen az, hogy gyakorlatilag „bármibe” befektetheti pénzét és egy személyre szabott portfóliót állíthat össze. Egy olyan portfóliót, amely saját kockázatvállalási hajlandóságához és céljaihoz van igazítva. Ezt követően pedig legyen Ön mellett olyan szakember, aki képes befektetését aktívan menedzselni, s ne legyen egyedül hagyva!

Mi, a Starlight Consulting szakemberei aktívan menedzselt megoldásban hiszünk, melynek köszönhetően privát bankárok folyamatosan menedzselik befektetését, figyelik az aktuális tőzsdei folyamatokat, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki megtakarításából. Így érhet el valódi tanácsadással az átlagosnál magasabb profitot! Az aktív menedzselés tehát egy exkluzív szolgáltatás, s ebben az aktív tanácsadásban az ügyfelek – igény szerinti gyakorisággal – kapnak olyan tippeket, ötleteket, amikkel érdemes a befektetésükben élni, s ezek meglépésével extra nyereségre tehetnek szert. Ezeket természetesen az erre szakosodott privát bankároktól és elemzőktől kapja, akiknek jogilag is van lehetőségük ezt megtenni. A magyar szolgáltatóknál nagyon ritka, nálunk viszont ebben a szolgáltatásban alap, hogy un. befektetési tanácsadásra is szerződést köt a pénzintézettel! Mindig egy személyre szabott portfolió kialakítása a cél, melyben utána aktív változtatásokkal követhetőek a piaci mozgások. Ezt a szolgáltatást egy hagyományos kereskedelmi banktól egy átlagos (nem százmilliókkal rendelkező) ügyfél sose fogja tudni megkapni. Természetesen az aktívan menedzselt értékpapírszámlához választható a TBSZ (Tartós Befektetési Számla) vagy a NYESZ (Nyugdíj Előtakarékossági Számla) keretrendszere is, így elérhető a kamatadómentesség vagy akár adókedvezmények, adójóváírások is!

Hosszasan elemeztük a magyar piacon lévő pénzintézeteket és pénzügyi szolgáltatásokat, melynek eredményeképpen megállapítottuk, hogy kevés olyan független szolgáltató létezik, amely amellett, hogy megbízható, s sokéves múltra tekint vissza, elérhetővé teszi a teljes világpiac befektetési kínálatát, s ennek elemzéséhez még ráadásul rendelkezik is jó szakemberekkel! Az elemzés végeredményeként arra a megállapításra jutottunk, hogy két olyan független szolgáltató van a magyar piacon, akikre mindezek jellemzőek, s akik megkerülhetetlenek, vagyis a legjobb szolgáltatásokat nyújtják. Ők az Equilor Befektetési Zrt. és a Concorde Értékpapír Zrt.

Azért esett rájuk a választásunk, mert a legrégebbi független magyar befektetési szolgáltatók több, mint 30 éves szakmai múlttal. Mindkét szolgáltató szakmai berkekben rendkívül elismert, óriási saját tőkével rendelkeznek, s általában egymásnak adják évről évre az év befektetési szolgáltatójának járó díjat.

Egy exkluzív szolgáltatást dolgoztunk ki velük, melynek során szelektáltuk a privát bankárokat, tőzsdei üzletkötőket, s az általunk felállított szűrőn keresztül – szakmai és emberi szempontok alapján – választottuk ki azt a 3-5 szakembert szolgáltatónként, akik véleményünk szerint a legjobbak. Ezért rajtunk keresztül csak ő hozzájuk kerülhet, vagyis a legjobbaktól kaphatja meg az aktív menedzselést! Ez a szakmai plusz, amit mi az igényfelmérésben és a szakmai előkészítésben, összehasonlításokban végzünk, illetve ez az exkluzív csatorna, melyen keresztül Ön bekerülhet ezekhez a díjnyertes szolgáltatókhoz és szakemberekhez Önnek nem kerül külön költségbe. Így ez mindenképpen Önnek a legelőnyösebb választás!

Próbálja ki kötöttségek nélkül a szolgáltatást, s győződjön meg előnyeiről a gyakorlatban Ön is!